Expositie Schilderwerken 


In het Kraaienest organiseren wij heel het jaar door verschillende exposities. Hiervoor werken wij samen met getalenteerde kunstenaars. De kunstenaars exposeren afwisselend hun werk  in ons grand-café en vide naar onze vergaderruimtes. Bent u een kunstliefhebber?

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. We verwelkomen u graag van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Graag tot ziens!

 

 

De huidige expositie is gemaakt door Anne-Marie Scherders-Thomaes en Jan de Groen.

Deze expositie is te bezichtigen van 30 september 2020.

Beide kunstenaars hebben geen professionele kunstopleiding gevolgd, behoudens een aantal workshops, en zijn dus eigenlijk autodidact. Zij kennen elkaar vanuit hun werk binnen een GGZ-instelling.

Anne-Marie en Jan schilderen sinds 2000 éénmaal per week een avond samen in het atelier van Anne-Marie in Eindhoven. Dit jaar is dat dus 20 jaar! Omwille van dat historische feit exposeren zij nu samen in Cultureel Centrum ’t Kraaienest in de Haagse Beemden te Breda.

In de expositie wordt duidelijk dat hun werk zeer gevarieerd is, zowel qua kleur als thematiek. Zo zijn er werken te zien die met een fotografische precisie zijn geschilderd, maar wordt ook het nodige non-figuratieve werk getoond.

Alle getoonde schilderijen zijn acryl of mixed-media op doek.

Inmiddels zijn zij zo vertrouwd met elkaars stijl, en kleurgebruik dat ze regelmatig samen schilderen op het zelfde doek, of samen meerluiken maken, waarbij de penseelstreken van beiden op de dezelfde doeken zijn te herkennen.

Zo is een groot doek van en beiden te zien in het portaal bij binnenkomst, en een drieluik ‘Streetart Oostende’ op de stenen muur links van de bar.

Tijdens hun gezamenlijke ‘schildersavond’ staat verder naast het ‘bijpraten’ ook ‘muziek’ centraal. Nieuwe muziek wordt uitgewisseld en als inspiratiebron gebruikt.

Anne-Marie is nog steeds werkzaam binnen een GGZ-instelling. Jan is daarentegen inmiddels met prepensioen en heeft nu veel meer tijd die nu ook in behoorlijke mate doorbrengt in zijn eigen atelier in Breda.

Mocht u interesse hebben in het aankopen van werk van Anne-Marie of van Jan of wilt u meer informatie, dan willen wij u verzoeken om contact met hen op te nemen via: jdegroen@ziggo.nl

Ann-marie en Jan stellen het bijzonder op prijs in dien u een boodschap wilt achterlaten in het boek wat klaar ligt bij het begin van de expositie en danken u voor uw belangstelling.

‘Ik vergeet je niet’

Bewoners van de Haagse Beemden, die hebben deelgenomen aan het wijkproject ‘Ik vergeet je niet’, exposeren hier opdracht 2:

Vrije Vogels

De opdracht luidde als volgt:

Om je niet te vergeten hebben we weer een leuke opdracht voor je.We zijn de afgelopen periode gedwongen om meer binnen te zijn en buiten op straat is het stiller. Maar de natuur leeft voluit en vogels laten zich des te meer horen en zien. Mocht het je nog niet bijzonder zijn opgevallen, ga dan voor deze opdracht nog eens even naar buiten om echt te luisteren en te kijken naar deze vrolijke gesprekken in de lucht. Ze geven je vast inspiratie!Deze week gaan we op karton een vogel tekenen en/of schilderen. Een bonte vogel of een grijze vogel, een vliegende of een zittende vogel. Laat je inspiratie de vrije loop. Alle grote en kleine vogels vormen straks met elkaar een groot kunstwerk.

—————————————————————————————————-

Dit kunstwerk is onderdeel van het community-art project ‘Ik vergeet je niet’ wat tijdens de corona-tijd tot stand is gekomen. Op verschillende locaties zijn nog 3 andere kunstwerken te zien, gemaakt door 120 wijkbewoners i.s.m. kunstenaars uit de wijk. Deze werken zijn heel de zomervakantie gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de locaties. Wees welkom! Natasja Ahout – Anja Barendrecht – Melanie van Dorp – José Jonkers – William van der Zande i.s.m. Nieuwe Veste. Meer info over ‘Ik vergeet je niet’: www.nieuweveste.nl

agenda2.

Weekagenda Sociaal Cultureel Centrum ‘t Kraaienest


Maandag: Yoga/Pilates Sport Effect, Taaltraining Indonesich, Hypnohelp, Bredaas Vrouwenkoor, Biljartclub Heksenschans, Fanfare Fidelis, Total Dance.

Dinsdag: Taaltraining Indonesisch, Hypnohelp, IPD Opleidingen, Yelle’s gym, Biljartclub OVU, Bredaas Muziek Theater, St. Wij, Total Dance, Weight Watchers, Haagse Beemden nieuws.

Woensdag: MS. Anders, Yoga/Pilates Sport Effect, Taaltraining Indonesisch, Hypnohelp, Biljartclub Heksenschans, IPD Opleidingen, Biljartclub van Reek, Total Dance, De Laatbloeiers.

Donderdag: Taaltraining Indonesisch, Hypnohelp, Biljartclub Apeldoorn, Total Dance.

Vrijdag: Yoga/Pilates Sport Effect, Taaltraining Indonesisch, Hypnohelp, Dieetpraktijk Eetwijs, Total Dance.

Zaterdag: Beate Taleninstituut, Poolse school, Hypnohelp.

Zondag: Genade van God, Faith of Life, Les Messagers, Tamil kerkdienst.

agenda2.